Ugrás a tartalomra
Vámtevékenység
Vámtevékenység

Vámtevékenység

Üzletfeleink részére egyedi, komplex szolgáltatásokat kínálunk a költséghatékonyság és a minőség fokozott igényével. Vámszakmai  vonalon olyan megoldásokat nyújtunk, amellyel partnereink versenyképességét növeljük.Vámtevékenység


Szolgáltatásaink:
 
•    Díjmentes vámaudit
 
Vállaljuk, hogy az ügyfeleink üzleti folyamatainak díjmentes áttekintése során megkeressük a legjobb megoldást arra, hogy költségeiket és az adminisztrációs feladatokkal járó időt a lehető leghatékonyabban csökkenteni tudjuk.


•    Áfa fizetési kötelezettség átvállalása – vámkezelés közvetett vámjogi képviselettel
 
Közvetett vámjogi képviselettel való vámkezelés esetén cégünk lesz az egyetemlegesen fizetésre kötelezett, így átvállaljuk az Áfa befizetés terhét, illetve az ezzel járó adminisztrációs feladatokat és az Áfa bevallását is, mindezen feladatok nem terhelik az ügyfeleinket. A vámkezelést befejeztével erről komplett dokumentációs csomagot adunk át, és partnereinknek ezzel kapcsolatosan további teendői nincsenek. Ez egy időtakarékos, költséghatékony vámkezelési mód, amellyel import áru esetén az ügyfélnek nem lesz Áfa befizetési kötelezettsége.

•    VPID szám kérelem
 
•    Vámkezelés
 
Helyi vámkezelési rendszer (e-vám import- és export forgalomban)
Munkaidőn túli vámkezelés
 
•    Vámraktári szolgáltatás
 
A harmadik országból behozott – nem közösségi – termékek tárolására a vámraktár, mint vámjogi intézmény biztosít lehetőséget. A vámraktárban betárolt nem közösségi áru után nem keletkezik vámtartozás-fizetési kötelezettség a raktározás időtartama alatt, ennek megfelelően általános forgalmi adó fizetési kötelezettség sem. A vámraktárban a tárolás ideje nincsen korlátozva. A vámraktárból bármikor kitárolható a termék, a kitárolás szabad forgalomba helyezéssel, vagy más vámeljárással lehetséges. Ha a vámraktárból szabad forgalomba helyezéssel lesz a termék kitárolva, a vámtartozás-fizetési kötelezettség – értelemszerűen az importot terhelő általános forgalmi adó fizetési kötelezettség is – e vámeljárás során keletkezik.
 
•    Átmeneti megőrzés
 
•    Jövedéki ügyintézés
 
•    Áfa-adóraktári szolgáltatás 

              Áfa mentesen eladni?
              Áfa mentesen vásárolni?
              Hogy lehetséges?
 
Áfa raktáron belül az eladó áfa mentesen adhatja el, és ezáltal a vevő Áfa mentesen szerezheti be a terméket. A betárolás tényéről a vámhatóság által lebélyegzett betárolási jegyet adunk ki, amely igazolja, hogy az eladó Áfa raktáron keresztül értékesített, ezért Áfa mentes számlát bocsájtott ki. Áfa raktáron belül az új tulajdonos szintén áfa mentesen értékesíthet.
 
Előnyei:

Napjainkban egyre nagyobb és nagyobb a piaci verseny. A versenyképesség növelése nemcsak a megtermelt termékek eladásának, vagy a szolgáltatás értékesítésének növelésével érhető el, hanem a költségek csökkentésével is jelentős profitra tehetünk szert. Eddigi szakmai életünk során számos cég esetében tapasztaltuk, hogy nem ismerik, illetve nem ismerik pontosan a saját kereskedelmi folyamataikba is beilleszthető jelenlegi jogszabályok adta lehetőségeket, amellyel költséghatékonyabbá tehetnék a működésüket. Ebben szeretnénk Önnek segíteni! 

Az ÁFA raktár olyan pénzügyi előnyökkel járó törvényes lehetőség, amelynek segítségével a megbízónak nem kell a termékekre vonatkozó ÁFA tartalmat megfinanszírozni, s ezzel jelentős megtakarításokat érhetnek el.
Vállaljuk, hogy megvizsgáljuk, hogy az Ön cége esetében is alkalmazható ez az eljárás, és ha igen, már az első adatszolgáltatás után meg tudjuk mondani, mennyi megtakarítást is jelent ez az Ön cégének pontosan. 
 
Hogyan lehet az Ön beszerzése és értékesítése Áfa mentes?  Szeretné az Ön vállalkozását hatékonyabbá tenni? Szeretné csökkenteni kiadásait? Áfa raktáron belüli beszerzéssel -és értékesítéssel mindez megoldható!
 
Díjmentes tanácsadással bemutatjuk Önnek ezt a lehetőséget!
 
 
Miért fizetne többet a szükségesnél? Egyedi megoldások az Ön igényeihez alakítva!
Miért finanszírozná az Áfa terhet a beszerzésnél, illetve az értékesítésnél, ha ezt törvényileg szabályozott keretek között csökkenthető? Dolgozzon versenyképesebb árakkal, amit hatékony költségcsökkentéssel érhet el!
Díjmentes tanácsadással állunk rendelkezésére!
 
Kiknek ajánljuk szolgáltatásainkat?
Minden olyan gazdálkodónak, vagy annak partnerének, aki nem szeretné az Áfa finanszírozás terhét viselni, és ezt törvényileg szabályozott keretek között, NAV által kiadott okmányokkal tudja igazolni.
 
Előnyök: 

•    Költségek csökkentése, ezáltal versenyképesebb árak képzése
•    Piaci dominancia erősítése
•    Vevői elégedettség növelése
•    Értékesítés lánc egyszerűsítése

 

Az ÁFA-adóraktárról bővebben  ( részletek )

•    Utólagos vámeljárások, módosítások
 
Megbízói igényeknek megfelelően felülvizsgáljuk a korábbi vámkezeléseket, és elvégezzük a szükséges módosításokat. A felülvizsgálat során tapasztalt korrekciókat elemezve, a szükséges intézkedéseket meghozva az addigi folyamatokba beépítjük a vizsgálat során tapasztaltakat, így jelentősen csökkenthetjük az utólagos módosítások számát.

•    Intrastat adatszolgáltatás ( részletek )

•    Környezetvédelmi termékdíj bevallás
 
•    EKAER ügyintézés
 
•    Vámügyi szaktanácsadás
 
•    Szakértői vélemény készítése
 
•    Közreműködés vámauditnál -meglévő ügyfeleinknél, illetve akár új partnerünknél is szakértői felkérés alapján - előzetes cégáttekintés és adatszolgáltatás lehetőségének biztosítása mellett.

•    Ideiglenes behozatal

•    Szakmai jogszabály követés (Klikk)